Papežská misijní díla se přidávají k Roku víry

8. 10. 2012 16:30
Rubrika: Aktuality

Při příležitosti oslav počátku Roku víry se bude konat ve Špindlerově Mlýně mše svatá, která bude sloužena P. Jiřím Šlégrem, národním ředitelem Papežských misijních děl, v místním kostele sv. Petra ve čtvrtek 11. 10. 2012 v 16 hod.


 

Po mši sv. se účastníci pomodlí společně růženec, ke kterému nás zvláště v tomto roce vybízí Svatý Otec Benedikt XVI. Ve své promluvě k národním ředitelům Papežských misijních děl během soukromé audience 11. května 2012 vyzval „Kongregaci pro evangelizaci národů a Papežská misijní díla k podpoře Roku víry, v jehož rámci je vedena celosvětová kampaň, která modlitbou Svatého růžence doprovází evangelizaci ve světě a mnoha pokřtěným pomáhá znovuobjevit a prohloubit svoji víru“. Dále Benedikt XVI. výslovně poukázal na to, že evangelizace musí být provázena modlitbou Svatého růžence jako posvátnou formou prosby k Bohu skrze Marii. Vždyť Maria je vskutku Hvězdou evangelizace!

Oslavy Roku jsou spojeny i s Papežským misijním dílem šíření víry, jehož zakladatelkou je Pauline Jaricot, která přišla i s myšlenou „živého růžence“ obětovaného právě na úmysly šíření víry ve světě.

 

Zobrazeno 459×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka